Marknadsför din bok

Har du gett ut en bok? Vill du ta nästa steg och nå fler läsare? Vi hjälper dig med marknadsföringen!

Marknadsföring

För att du ska lyckas med försäljningen av din bok krävs det att folk känner till den. Du behöver därför sprida ordet – det vill säga, du behöver marknadsföra den! Vi hjälper dig gärna att hitta rätt i det som ibland kan kännas som en djungel.

Vid ett samarbete börjar vi inledningsvis med att prata om förväntningar. Vi gör en analys av målgrupp, bakgrund och syftet med din bok. Vi vägleder dig sedan kring de insatser som du kan göra på egen hand, vi ger dig tips på lämpliga mottagare av recensionsexemplar och presenterar även vår palett av marknadsföringstjänster. Utifrån detta samtal skapas, tillsammans med dig, en strategisk plan där marknadsföringen får bästa möjliga resultat utifrån din budget och dina önskemål.

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig på, och internet och sociala medier har gjort att möjligheterna är större än någonsin tidigare. Vi jobbar därför ofta med kampanjer på exempelvis Facebook, vi hjälper författare att hamna i podcats med rätt målgrupp, vi skapar lättnavigerade författarhemsidor och e-böcker. Vi har också ett samarbete med Sveriges ledande digitala kulturmagasin Opulens, och kan via dem erbjuda många spännande exponeringsytor.

Låter detta intressant?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss

Strategiplanering

Innebär allmän rådgivning kring PR och strategi. Vi går tillsammans igenom bakgrunden till din bok, genre, målgruppsanalys, syfte med utgivningen av boken samt dina förväntningar på marknadsföringen och hur mycket du vill investera i ditt författarskap. Vi tar utifrån detta möte fram en strategi kring de marknadsföringsåtgärder du önskar gå vidare med och en plan kring vilka bloggar/tidningar det lämpar sig att du skickar recensionsexemplar till.

Sociala medier-kampanj

Att annonsera på Facebook är ett kostnadseffektivt sätt att nå nya läsare/kunder, eftersom man kan rikta annonserna till de som har ett bokintresse. Genom att annonsera i flödet (News Feed) fångar du deras
uppmärksamhet på ett naturligt sätt. Vi tar tillsammans fram ett upplägg för din annons som kan utformas antingen med hjälp av stillbilder eller video, och vi målgruppsstyr och marknadsför din bok på de plattformar som vi kommer fram till är mest lämpade för din bok. Om du ännu inte har en författarprofil på exempelvis Facebook så hjälper vi dig att skapa en sådan.

Kapitelpublicering

Låt fler ta del av ditt verk! Vi hjälper dig att publicera en artikel som inleds med en presentation av dig och din bok, därefter följer ett kapitel som du tycker är särskilt talande och intresseväckande, och som du förstås själv väljer ut. Du får chansen att berätta om dig själv som författare, hur du ser på ditt skrivande och diskutera din bok

Författarporträtt/Native-artikel

Native är per definition en sponsrad artikel, men det är så mycket mer, det är ett effektivt sätt att få tid med läsarna och förklara sina produkter och tjänster. En professionell skribent intervjuar dig som författare och publicerar artikeln med en tydlig annonsmärkning. En bra nativeartikel väcker intresse och skapar ett mervärde hos läsaren för boken och författarskapet.

Boktrailer

Vi skapar en boktrailer i form av videofilm vars syfte är att skapa intresse för en kommande eller redan utgiven bok. Som en filmtrailer fast tänkt för skrivna berättelser och ljudböcker. Trailern byggs sedan utifrån ett
bibliotek av videor och stillbilder för att skapa rätt stämning tillsammans med enkel musik och ljud. Inga licensavgifter tillkommer. I upplägget ingår en längre film samt två kortare - ca 10 sek.) Vi skapar även en kampanj på sociala medier där vi promotar filmen.

Hemsida

Den digitala närvaron är viktig idag. Det är därför en stor tillgång att ha en hemsida. En egen webbplats gör att du blir lättare att hitta (lite som ett digitalt visitkort) och det är bra att ha all information om sitt författarskap samlat på ett och samma ställe. Vi hjälper dig med en snygg och tydlig hemsida, du får även en manual så att du fortsättningsvis kan uppdatera innehållet själv (och det ingår även 4 timmar support om det skulle behövas). Vi ger dig en funktionell och snygg hemsida som är enkel att uppdatera.

Take over-annons

Med en Take-over-annons på en av Sveriges ledande kulturtidsskrifter möter du besökaren direkt. Vi skapar annonsen utifrån antingen ditt bokomslag eller någon av dina kampanjer.

Banner

En ”reklamskylt” för din bok som visas under en månad, med länk till webbsida där din bok säljs.

Podd

Podcasten har vuxit och blivit en viktig medieform. Genom att medverka i en podd träffar du din publik på en helt ny plattform, och där får du utrymme att diskutera idéerna och drivkrafterna kring ditt skrivande.
Podden är ett bra verktyg för att ytterligare förstärka marknadsföringen av din bok och dess budskap!

Reklamfilm/Författarsamtal

Under rådande tider har många av oss stött på svårigheter när det kommer till att hålla releasefester och bokläsningar. Vi har med anledning av detta skapat en möjlighet för dig att på ett professionellt sätt spela in en reklamfilm/författarsamtal. Inspelning tar ca 2-3 timmar och filmens slutliga resultat blir 1 minut.

Låt oss hjälpa dig språkligt, innehållsmässigt och med marknadsföringen av din bok!